Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 3
Öxabäckshallen
20 september 2009
16:00

Skövde IBF

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Skövde IBF

Premiär!
Ett ord som förpliktigar och som för tankarna till flärd, lyx och glamour.

Just dessa tre ord kanske inte är direkt signifikativa för premiärmatchen mellan Tygriket och Skövde i division II västra Götaland säsongen 09/10. Snarare avsaknaden av detsamma. För det finns premiärer och så finns det premiärer. Något som inte minst Tygriket har fått erfara genom åren.

Så det var med vissa anspänningar som hemmalaget tog sig an uppgiften att åter ställas mot en hungrig nykomling i en premiärmatch. Att sedan halva laget låg nedbäddat med en febertermometer i mungipan, eller var nyss uppstigna ur sjuksängen gjorde inte det hela mindre oförutsägbart.

Dessa faktorer spelade nog så här i efterhand en betydande roll i att glamouren och premiärflärden lös med sin frånvaro i Ladan. Matchen lär med andra ord inte omnämnas med några superlativ i historieböckerna. Men i innebandy, precis som i många andra sporter, är det inte sättet man vinner eller förlorar på som spelar någon roll i slutändan. Flest mål vinner matchen och flest poäng i tabellen står som slutsegrare. Enkelt och glasklart.

Det som tillslut fällde avgörandet över var de tre poängen skulle hamna i denna premiärmatch var Tygrikets rutin och något högre kvalité i de avgörande situationerna, såväl offensivt som defensivt. Skövde ställde nämligen ett lag på benen med noll erfarenhet av division II spel, och såpass mycket skiljer det mellan divisionerna att den erfarenheten definitivt är avgörande i jämna matcher.

För Skövde behöver på intet vis skämmas för sin debut i förbundsseriespelet. Laget uppträdde disciplinerat och väldrillat. Dessutom så jobbade man hårt matchen igenom. Men som sagt räcker inte enbart hårt jobb och disciplin alltid hela vägen fram. Framförallt inte mot ett lag som är än mer disciplinerat och som dessutom besitter just den där viktiga erfarenheten av att tidigare ha spelat otaliga matcher av denna dignitet på just den här nivån. Tygriket kändes matchen igenom lite giftigare och framförallt hade gästerna svårt att luckra upp hemmalagets täta försvar. Några skott utifrån och en eller annan retur var egentligen det enda gästerna skapade, men särskilt farligt kändes det inte. Även om Skövde ägde väl så mycket boll som hemmalaget. Så även om Tygriket på intet vis gjorde någon stormatch var ändå segern relativt stabil och rättmätig. Skövde kan däremot bli en obehaglig överraskning för många lag framöver när man vuxit in den nya division II kostymen. Ett varningens finger är härmed utfärdat.

I Tygriket gladde förutom segern inte minst återvändaren Dag Brodén, som visade upp ett inspirerat och frejdigt spel matchen igenom. Framförallt offensivt drev Dag på sin femma med den äran. Även den andre återvändaren, Simon Ericsson, gjorde en stabil insats om än mer i det tysta. Men just så fungerar det i en lagsport som innebandy. Vissa bidrar med sitt kunnande i det offensiva spelet medan andra sköter sin roll i det defensiva spelet. Att alla kan underordna sig sin roll för lagets bästa är väl just det som kännetecknar ett bra lag. Detta har genom åren varit något av Tygrikets signum där laget alltid kommit före individen. Hursomhelst kommer såväl Dag som Simon att vara två betydelsefulla brickor i detta lagbygge under säsongen.

Till sist...
Tygriktes nya "Inter-inspirerade" matchställ är definitivt riktigt läckert. Som kuriosa i sammanhanget bör nämnas att tanken från början var att Tygriket skulle uppträda i just sådan mundering när man åkte land och rike runt för att trollbinda folket med sina fängslande uppvisningar. Nu blev det inte så av olika anledningar, men det känns på något vis passande att klubben på sitt 10-års jubileum hittat tillbaks till sina rötter. Bättre sent än aldrig.

Matchfakta
IBK Tygriket 99 - Skövde IBF 5-3 (2-1, 2-0, 1-2)

0-1
1-1 Andreas Ljunggren (Björn Andersson)
2-1 Fredrik Johansson (Kristoffer Arvidsson)
3-1 Dag Brodén (Kristoffer Arvidsson)
4-1 Fredrik Johansson (Dag Brodén)
5-1 Mikael Laurén (Daniel Eliason)
5-2
5-3

Skott: 26-26
Publik: 102
Utv: TT99 -, SIBF 1x2+10
Domare: Christoffer Boholm & Tobias Sandblom

Hôven
*** Puh
** Dejan
* Larre
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 0 2 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 19 dec 2009, 15:00 Skövde IBF - IBK Tygriket 99 3 - 5